Kanadské octy Minus8
Kvalitní octy vyráběné na rodinné farmě v Kanadě
Octy Minus8 jsou vyráběny na rodinné farmě v Kanadě. Podnebí tam nabízí jedinečnou kombinaci slunce a zimy pro pěstování hroznů a také ostatních přísad jako jsou například rajčata nebo jablka. Název Minus8 vznikl kvůli teplotě, při které se hrozny vína sklízí.
Minus8
Minus8 je ocet pojmenovaný podle teploty, při které se prémiové hrozny sklízejí a lisují k výrobě ledového vína. Lahodné, sladké víno se přemění v ocet. Každý ročník bývá jedinečný, jelikož na chuť má vliv spoustu faktorů. Minus8 zraje 18 let v dubových sudech dle systému Solera. Podle svého vkusu mistr octař mísí octy z mnoha dubových sudů. Vybírá podle ročníku i odrůdy hroznů tak, aby vytvořil ten nejlepší možný elixír “Minus 8”.Maple8
Nejkvalitnější javorový sirup, z Quebecu, je fermentován a na konci je z něj vyroben pravý javorový ocet. Přirozeně sladké, komplexní chutě s ostrou kyselinkou, plnou chutí javoru, dubu, vanilky a medu zrající minimálně čtyři roky ve francouzských dubových sudech.
Dehydr8
Jedinečný ocet vyrobený z ručně sbíraných sladkých rozinek a na vzduchu sušených hroznů ryzlinku rýnského. Hrozny jsou ručně sbírány a pečlivě rozloženy, a poté několik měsíců sušeny přirozeným způsobem. Víno se vyrábí ve stylu Amarone nebo vin de curé. Ocet se dále vyrábí tradiční metodou, a to pomalu a s regulovanou teplotou, aby si zachoval všechny lahodné chutě a vůně hroznů ryzlinku rýnského.
IP8
Výroba vynikajícího IP8 octa začíná přimícháním směsi aromatického chmele do piva stylu IPA (India Pale Ale). Přichámání směsi vede ke zvýšení chmelových vlastností octa. Poté je přimíchána sladká, lahodná šťáva z hroznů prémiového ledového vína Minus 8. u IP8 nedochází ke zrání v sudech. Vyrábí v malých várkách kvůli jeho svěžesti.
Veget8
Neobyčejný ocet vyrábený z ledového vína Cabernet Franc a rajčat Roma. Hrozny jsou vypěstovány způsobem, který nejlépe vytváří přirozenou chuť hroznů Cabernet Franc. Z kterých se poté vyrábí ledové víno. Po smíchání vína a lokálně pěstovaných rajčat Roma je vytvořen tento mimořádný ocet Veget8. Čisté ovoce, které chutná jako zelenina.
8Brix
Tento výjimečný verjus využívá plný chuťový potenciál hroznů. 8Brix je sezónní produkt vyrobený ze šťávy z hroznů ledového vína Minus 8. Hrozny se ručně sbírají v pěti intervalech od srpna, kdy jsou kyselé a nezralé, až do ledna když se stanou sladkými. Jak hrozny v průběhu měsíců dozrávají, rozvíjí se chutě a zvyšuje se sladkost. Míchání šťáv vytváří sladkokyselou, bohatou směsici všech chutí, které hrozny nabízejí.